Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

 • ACTE - Facebook
 • ACTE - Twitter
Dissabte 18 de Gener del 2020

Data: Dissabte 16 de novembre de 9:30 a 14:30h.
Lloc: Escola Vedruna Àngels, Barcelona

Presentació

A ACTE, amb més de 20 anys d’existència, es treballa sempre  al límit de les noves metodologies i avenços educatius. És per això que s’han organitzat aquestes jornades amb l’objectiu d’ajudar a incorporar a les noves metodologies educatives el valor afegit de les tecnologies digitals.

El treball per projectes, l’aprenentatge basat en problemes, l’aprenentatge-servei o el treball cooperatiu, són metodologies que ens permeten assolir aprenentatges significatius. Més enllà del treball per projectes trobem les metodologies amb enfocament globalitzat per a construir una escola viva. Una escola que prepari l’alumnat a afrontar la vida pràctica i a resoldre problemes lligats a la realitat.

ACTE vol aportar el seu granet de sorra als nous corrents educatius. Pensem que les noves tecnologies formen part de l’estil de vida actual. La realitat virtual, les càmeres i les impressores 3D, les noves eines audiovisuals, la gamificació, les webquest, l’emmagatzematge al núvol i tantes altres, són eines fonamentalment enriquidores per a les nostres aules.

Freinet no parlava de projectes, sinó de centres d’interès. Piaget en deia construcció del coneixement. Vigotsky parlava de constructivisme social i de la zona de desenvolupament proper per a referir-se a l’aprenentatge significatiu. Kilpatrik, influenciat per Dewey, proposa el treball per projectes.

En un món canviant com el que vivim és difícil de predir els coneixements que necessitarà el nostre alumnat. Per això és important que els ensenyem a resoldre situacions plantejades per la vida, avançant vers metodologies globalitzadores que ajudin a aconseguir aquest objectiu. I, com dètem, amb el suport de les noves tecnologies.

Totes aquestes reflexions comparteixen propostes de llibertat i autonomia dels infants per a crèixer, així com un model d’educació centrat en la persona. És aquesta mirada competencial en el marc d’una societat concreta la que vol impulsar l’Escola Nova, la d’ara i la d’abans. És la frontera entre dues propostes metodològiques: les metodologies centrades en els continguts, base per a l’aprenentatge de continguts posteriors, i les centrades en el desenvolupament de competències. Les necessàries per a viure en determinat entorn social.

En aquestes jornades parlarem de tots aquests temes i avançarem plegats vers una escola millor, on l’alumnat sigui realment el centre de l’aprenentatge i l’aprenentatge sigui per a la vida. Una vida en què les noves tecnologies són fonamentals. Aquest és el compromís d’ACTE des de fa 22 anys, el compromís que vol compartir amb tot vosaltres.

Programa

9:30 a 10:30 Conferència marc

 • Primària: a càrrec de Agnés Barba
 • Secundària: “Reflexions sobre aprenentatge globalitzat” a càrrec de Boris Mir

10:30 a 10:45 Lliurament de premis Gam@ACTE
10:45 a 11:15  Café
11:15 a 12:45 Tallers Franja 1
12:45 a 14:00 Tallers Franja 2

Tallers a escollir

 • Aprenentatge globalitzar i competències a l’ESO – Boris Mir
 • Eines per a la gestió de projectes a l’aula – Joaquim Fonoll – ACTE
 • El treball per projectes a Primària –
 • Fem una pel·lícula –  Sebastià Capella – ACTE i Carles Pinar
 • L’infant com a protagonista dels seus aprenentatges – Mireia Roca – Escola Bressol El Pit Roig
 • Projectes de robòtica amb Microbit – Jesús Pérez – Escola Joan Miró Canovelles
 • Promociona els projectes dels teus alumnes – Jesús Arbúes – IES Vilatzara – Vilassar de mar
 • Treballem de manera innovadora a l’ESO – Institut .de Cardedeu
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies