Dijous 28 d'agost de 2014
Comencem...

En breu us proposarem les activitats  pel curs  2014-2015.

Volem recordar, que els materials de tots els cursos de l'Escola d'Estiu 2014 en els que heu participat, també es poden veure aquest setembre.

Bon començament!

PostHeaderIcon ACTE - Associació Catalana per a la Telemàtica Educativa

.

 
ACTE
Dijous 19 de juny de 2014
Els materials d'ACTE a tot l'Estat

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Benidorm el  "Encuentro nacional de Educadores Viales" més de 200 professionals de tot l'Estat han participat en ponències, tallers i col·loquis sobre com fer una Educació Viària actual, propera i vinculada als joves però adreçada a tota la ciutadania. En aquest congrés Josep Ma. Navarro membre d'ACTE i president d'ADEVIC ha presentat el CD que ACTE dóna a cada persona que es matricula a  l'Àmbit virtual de les Escoles d'Estiu. El CD conté informació d'ACTE, dels seus cursos i materials, així com publicacions adreçades a col·lectius específics: "El primers dies I, II, III i IV" per a adolescents nouvinguts i "Educació Viària", que enguany  companys d'ACTE i membres d'ADEVIC, l'Associació pel Desenvolupament de l'Educació Viària a Catalunya, han elaborat conjuntament. 

El CD ha tingut gran interès entre els professionals del sector. Esperem continuar en treballs de col·laboració.

Dimecres 18 de juny de 2014
100 anys d'Escoles d'Estiu

.
ACTE neix en el si dels companys que assisteixen a les Escoles d'Estiu. L'Associació Catalana per a la Telemàtica Educativa està formada per mestres que amb l'esperit d'aprendre i ensenyar, amb ganes de dur a l'escola  aquelles eines i aprenentatges que encara no existien peró que tots volíem,i hem anat construint  al llarg d'aquests darrers 15 anys l'Àmbit virtual de les Escoles d'Estiu. Els de capital i els de poble, els joves i els grans, els que comencen i els que ja tenen molta experìència, tots som ACTE !

Ara, també ens sumem al centenari. I per molts anys!!!

Dilluns 12 de maig de 2014
Taller de Twitter
Recordeu que el dissabte 17 de maig, de 10 a 13h, a Rosa Sensat  Avda Drassanes 3, BCN tindrem una sessió de formació interna per als socis i col·laboradors  d’ACTE,  centrada en el tema: “Twitter com a eina per a potenciar i dinamitzar  l’educació 2.0”. Aquesta activitat està oberta a persones interessades en treballar el tema als centres.Podeu fer les  INSCRIPCIONS AQUÍ
 Destinada a:
Professionals de l’ensenyament que cerquin eines 2.0 per poder transmetre coneixement de manera creativa i innovadora.

Objectius:

- Adquirir coneixements bàsics de twitter.

- Descobrir formes creatives d’utilitzar Twitter per a ensenyar, cercar informació, generar sinèrgies i compartir coneixement. 

 La Formadora és l’Helena Batlle

Treballa a Comunicació i gestió de projectes off-online. Disseny web i fotografia. Perit judicial informàtic i audiovisual.

Malgrat tenim  ordinadors per fer l'activitat, creiem que és interessant  venir amb portàtil per poder solventar tots els dubtes en el propi equip.

Us hi esperem!

ACTUALITAT
Dilluns 04 d'agost de 2014
TAC 0 - 8

Els socis d'ACTE creiem que són interessants els materials i les experiències que es presentaran el dia 20 de setembre a Vic. La vida de l'aula i les noves aprotacions es podran veure i experimentar.Com es pot llegir en la informació, amb la finalitat d’oferir un espai per donar a conèixer i compartir experiències, projectes i recursos dels centres d’educació infantil i primària i de les escoles bressol relacionats amb l’aplicació de les Tecnologies de l’Aprenentatge i el Coneixement, el Departament d'Ensenyament juntament amb la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVIC-UCC) i els Serveis Territorials a la Catalunya Central organitza la Jornada TAC 0-8 amb el lema: MIRANT EL FUTUR DES DEL PRESENT
 Per a més informació a:  https://sites.google.com/a/xtec.cat/jornada-itac-a-0-8/presentacio-d-experiencies

Dijous 31 de juliol de 2014
Obesitat digital, què és?

Des d'ACTE, treballem en l'ús de les TIC en els àmbits de formació i experimentació a l'aula. Però potser ho fem menys en aspectes de reflexió en el camp de les eines  que manegem i en el que ens poden suposar com a persones. Recomanen la lectura de l'article "Obesidat digital y como cambatirla " una lectura fàcil ideal en época estiuenca, però que pot donar per a pensar. L'article defineix l'obesitat digital i diu"la conectividad constante a la Red y sus servicios a todas horas y desde cualquier dispositivo y lugar puede generar "obesidad digital". El término ha sido acuñado por algunos expertos, entre ellos el director de relaciones institucionales de Google, Daniel Sieberg," i a l'hora fa evident els nostres hàbits sobre les TIC, també obre alguns camins per a contrarrestar aquests usos compulsius i que es  poden aplicar tant a la vida personal com a la nostra tasca pedagògica.

L'adreça de l'article és: http://www.consumer.es/web/es/tecnologia/internet/2014/07/09/220151.php

Divendres 16 de maig de 2014
Nou web somescola.cat
Dilluns 03 de febrer de 2014
Univers Internet

Univers Internet és un projecte que té com a objectiu principal oferir una reflexió crítica i creativa sobre el conjunt de tecnologies vinculades a Internet, un fenòmen que està provocant una transformació inèdita en la història humana. La primera activitat presencial del projecte Univers Internet és aquest cicle de quatre sessions de formació (5, 7, 12 i 14 de febrer), que oferirà una visió global d'Internet i de com afecta les nostres vides en tres nivells d'incidència: sobre la persona, sobre la ciutat i sobre el planeta. El blog del lab està ple de posts que amplíen els continguts de les sessions: http://blogs.cccb.org/lab/category/proj/univers-internet/ ACTE pensa que pot ser interessant.Videoconferències

 

Projecte Shere Rom a l'escola:
Marc teòric
Jose Luis Lalueza

Jornades Shere Rom 3-6-2008