PostHeaderIcon ACTE - Associació Catalana per a la Telemàtica Educativa

.

 
ACTE
Diumenge 19 d'octubre de 2014
Arxius i Museus, fonts per a la Recerca

Arxius i Museus són font per a qualsevol recerca que es vulgui fer. Comences a plantejar-te els treballs de recerca dels teus alumnes de Batxillerat? Ets tutor/a d'un treball de recerca? Penses que quan tinguis temps voldries investigar sobre un tema que t'interessa a nivell personal i/o professional?... Si estàs en alguna d'aquestes situacions o simplement tens curiositat pel tema, obrim una secció a ACTE on periòdicament presentarem un recurs (ARXIU o MUSEU ) la informació es podrà treballar des d'internet a més d'anar-hi presencialment. Els Arxius i Museus que anirem presentant seran de diferents temes. Alguns molt importants, altres petits i/o molt específics. Esperem que et sigui interessant.
Avui presentem un recurs molt ampli en el temps i en les temàtiques:

Arxiu històric de la ciutat de Barcelona http://w110.bcn.cat/portal/site/ArxiuHistoric

Dimarts 14 d'octubre de 2014
Jornada Escola rural
 Volem animar-vos a participar a les XVII Jornades d'escola rural, organitzades pel SERC amb el títol:
I a les aules, què?
Les Jornades es faran els dies 17 i 18 d'octubre al castell de Verdú.
Les sessions es podran veure en directe per videoconferència, doncs ACTE, seguint amb la seva trajectòria d'emetre en directe els actes impulsats pels mestres, mostrarà diferents activitats. Per veure els actes en directe, els dies 17 i 18, podeu prémer AQUÍ.
Us adjuntem el programa per fer la inscripció i per tenir més informació: http://erural.pangea.org/

Tenim moltes ganes de poder compartir i gaudir amb tots vosaltres d'aquestes Jornades.

Diumenge 12 d'octubre de 2014
Assemblea ACTE 2014
Dissabte, 11 d'octubre, al matí va tenir lloc l'Assemblea d'ACTE. Els socis que hi van ser  tant presencialment com virtual, varen valorar el funcionament de l'Àmbit virtual de l'Escola d'Estiu i les propostes d'activitats per al curs 2014 - 2015. Les aportacions dels assistents i les intervencions dels qui des del programa Hangout participaven on-line (com podeu veure  a l'imatge),van fer de l'Assemblea una eina de participació. Hi ha ganes de repetir reunions alhora presencials i virtuals com aquesta, emprant els medis més novedosos i fàcils que es tinguin a mà.
ACTUALITAT
Divendres 24 d'octubre de 2014
APPS que mostren com cuidar als animals

Els animals poden ajudar als nens a fer-los creixer i milloren la autoestima i la sociabilitat. Cada dia es veuen nens i adults amb animals de companyia, però sabem quines necessitats tenen i com cuidar-los? per aproparnos al seu món i veure'n possibilitats de treball pedagògic ens ha semblat interessant aquest article.

http://www.consumer.es/web/es/mascotas/perros/cuestiones-legales/defensa-animal/2014/10/17/220735.php

Dijous 16 d'octubre de 2014
BCN capital del mòbil


Properament tindrà lloc a Barcelona Mobile Word, voldríem destacar les possibilitats que presenten els expositors així com els debats que es generen. Les innovacions  per a l'escola i per als infants i adolescents de qualsevol edat són moltes. Tauletes, mòbils i altres eines informàtiques prenen usos i potencien capacitats noves als centres.

Més informació a: http://mobileworldcapital.com/cat/pagina/67

Dimarts 14 d'octubre de 2014
Jornada de Ràdio a l'Escola

La ràdio és un mitjà de comunicació amb un gran potencial educatiu i dinamitzador. És per això que ha sorgit la iniciativa d’organitzar una jornada de ràdio escolar: La ràdio a l’escola: la veu de les escoles i els instituts a la xarxa.

Un dels objectius d’aquesta jornada que se celebrarà a Vilafranca del Penedès el proper 15.11.2014 és  muntar un grup de treball de ràdio que generi mecanismes de coordinació entre les diferents iniciatives radiofòniques de l’àmbit educatiu català. Per veure el PROGRAMA cliqueu aquí

Divendres 10 d'octubre de 2014
Tardor TIC BCN

L'Equip TAC del Consorci d'Educació de Barcelona convoca la Segona “Tardor TIC BCN", organitzada amb l’objectiu de fer difusió dels treballs guardonats en el Concurs de Bones Pràctiques TIC. Les tres sessions tindran lloc els dies 22 i 23 d'octubre de 2014.

Presentació d'experiències d'aula

Conferència i experiències de gestió per a responsables de centre

Tallers monogràfics

Aquesta activitat s'adreça a tot el personal docent de la ciutat de Barcelona i és oberta a altres territoris.

Per veue el programa premeu AQUÍ

Videoconferències

 

Projecte Shere Rom a l'escola:
Marc teòric
Jose Luis Lalueza

Jornades Shere Rom 3-6-2008