Dilluns 16 de març de 2015
Jornada TIC i Llengua a l'aula
A ACTE estem preparant la Jornada sobre TIC i llengua a l'aula, que tindrà lloc dissabte 30 de maig. Volem que sigui molt participativa ja que les TIC han donat al procés de llegir i escriure un caire dinàmic tant en competències com en formes d'ensenyar. Obrirà  la Jornada la conferència d'en Daniel Cassany professor titular d'Anàlisi del discurs de la Universitat Pompeu Fabra, seguiran altres aportacions, experiències d'aula, presentacions de materials... Totes les veus hi són convidades. Podeu fer la vostra proposta de presentació en aquest  FORMULARI

PostHeaderIcon ACTE - Associació Catalana per a la Telemàtica Educativa

.

 
ACTE
Divendres 27 de març de 2015
Comencem a preparar l'EE 2015

Ja sabem que falten dies però ACTE ja comença a preparar l'Escola d'Estiu del 2015. Hi trobareu fòrums, videoconferències, tallers, cursos des d'Infantil a Secundària, de matèries i competències diferents, però a totes les activitats hi trobareu  la il.lusió de compartir entre els participants: les ganes de fer escola avui, d'emprar metodologies i eines d'avui i de fer-ho des de casa o des del lloc on us trobeu, sense horaris ni pressions.

Si voleu veure els temes que estem preparant us posem un avançament de les activitats.

Dissabte 21 de març de 2015
Arxius i Museus (24) Museu del Ciment. Castellar de n'Hug

El Museu del Ciment Asland de Castellar de n'HUg estarà obert des del 5 d'abril fins el 9 de novembre, juntament amb el Tren del Ciment que també circularà entre el mateix període. Pot ser interessant per aquells centres que fan projectes que es refereixen a la construcció i a materials relacionats amb el tema. Segur que pot aportar elements d'estudi i reflexió sobre aspectes socials relacionats en com la industrialització pot afectar una zona geogràfica i provocar canvis de tot tipus.

Per a visites guiades o per a més informació http://www.museuciment.cat

Dissabte 14 de març de 2015
Arxius i Museus (22) Museu de la Pesca de Palamós

El Museu de la Pesca de Palamós  és, des de tots els punts de vista, un apropament complert al món de la pesca i del mar en el context de la Costa Brava. Pel seu contingut i per l'organització, els temes que treballa són  extrapolables a altres indrets. És un museu pensat per a participar. Té tots els apartats d'un museu i alhora un seguit d'experiències i vivències que poden ser molt importants per als nens i nenes de Primària que el  visitin ja sigui com a treball d'escola o amb les famílies.

Més informació a: http://www.museudelapesca.org/

ACTUALITAT
Dimecres 25 de març de 2015
Acompanyem...
Acompanyem als familiars i amics dels passatgers del vol Barcelona - Dusseldorf, als  familiars i amics dels joves que s'acomiadaven al matí per  tornar a casa seva, després d'un intercanvi amb  joves catalans, als familiars i amics dels treballadors que per feina anaven a empreses alemanyes, als familiars i amics dels homes i dones que... a tots i a cadascun d'ells, el nostre record.
Divendres 20 de març de 2015
Més i millor temps per aprendre?

Dimarts, 24 de març a la sala d'actes del Palau Robert de BCN, tindrà lloc un debat  que intenta donar respostes a : És l'escola a temps complet una experiència d'innovació propera a les necessitats educatives i socials d'avui? Quins haurien de ser els seus pilars? Com podem utilitzar el temps en benefici dels estudiants? Es pot dissenyar un tipus de jornada escolar que s'adapti millor a les necessitats particulars dels infants i adolescents? Com integrem temps lectiu i no lectiu? Quin hauria de ser el paper del món local? Pots assistir-hi presencialment  o veure-ho  en Streaming Més informació  prémer  AQUÍ

Dijous 26 de febrer de 2015
Cinema. Una eina per al treball de competències
El blog d'Educaixa té un article on fa una reflexió sobre el cinema. Un text  molt interessant en els seus continguts i per a tots els nivells. Doneu-hi una ullada!

http://blog.educaixa.com/ca/-/el-cine-permite-hacer-un-trabajo-transversal-de-contenidos-y-competencias?nw


Diumenge 22 de febrer de 2015
Els sons del català

És un espai web que neix amb l'objectiu de millorar el català fonètic,  pensat per a l'Educació Secundària i vol servir d'ajut al català com a llengua extrangera. Aquest espai web és ampli i contempla totes les varietats dialectals. Per a més informació:  http://www.ub.edu/sonscatala/ca

Videoconferències

 

Projecte Shere Rom a l'escola:
Marc teòric
Jose Luis Lalueza

Jornades Shere Rom 3-6-2008