Dijous 17 de juliol de 2014
vacances
Bon estiu!

PostHeaderIcon ACTE - Associació Catalana per a la Telemàtica Educativa

.

 
ACTE
Dijous 19 de juny de 2014
Els materials d'ACTE a tot l'Estat

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Benidorm el  "Encuentro nacional de Educadores Viales" més de 200 professionals de tot l'Estat han participat en ponències, tallers i col·loquis sobre com fer una Educació Viària actual, propera i vinculada als joves però adreçada a tota la ciutadania. En aquest congrés Josep Ma. Navarro membre d'ACTE i president d'ADEVIC ha presentat el CD que ACTE dóna a cada persona que es matricula a  l'Àmbit virtual de les Escoles d'Estiu. El CD conté informació d'ACTE, dels seus cursos i materials, així com publicacions adreçades a col·lectius específics: "El primers dies I, II, III i IV" per a adolescents nouvinguts i "Educació Viària", que enguany  companys d'ACTE i membres d'ADEVIC, l'Associació pel Desenvolupament de l'Educació Viària a Catalunya, han elaborat conjuntament. 

El CD ha tingut gran interès entre els professionals del sector. Esperem continuar en treballs de col·laboració.

Dimecres 18 de juny de 2014
100 anys d'Escoles d'Estiu

.
ACTE neix en el si dels companys que assisteixen a les Escoles d'Estiu. L'Associació Catalana per a la Telemàtica Educativa està formada per mestres que amb l'esperit d'aprendre i ensenyar, amb ganes de dur a l'escola  aquelles eines i aprenentatges que encara no existien peró que tots volíem,i hem anat construint  al llarg d'aquests darrers 15 anys l'Àmbit virtual de les Escoles d'Estiu. Els de capital i els de poble, els joves i els grans, els que comencen i els que ja tenen molta experìència, tots som ACTE !

Ara, també ens sumem al centenari. I per molts anys!!!

Dilluns 12 de maig de 2014
Taller de Twitter
Recordeu que el dissabte 17 de maig, de 10 a 13h, a Rosa Sensat  Avda Drassanes 3, BCN tindrem una sessió de formació interna per als socis i col·laboradors  d’ACTE,  centrada en el tema: “Twitter com a eina per a potenciar i dinamitzar  l’educació 2.0”. Aquesta activitat està oberta a persones interessades en treballar el tema als centres.Podeu fer les  INSCRIPCIONS AQUÍ
 Destinada a:
Professionals de l’ensenyament que cerquin eines 2.0 per poder transmetre coneixement de manera creativa i innovadora.

Objectius:

- Adquirir coneixements bàsics de twitter.

- Descobrir formes creatives d’utilitzar Twitter per a ensenyar, cercar informació, generar sinèrgies i compartir coneixement. 

 La Formadora és l’Helena Batlle

Treballa a Comunicació i gestió de projectes off-online. Disseny web i fotografia. Perit judicial informàtic i audiovisual.

Malgrat tenim  ordinadors per fer l'activitat, creiem que és interessant  venir amb portàtil per poder solventar tots els dubtes en el propi equip.

Us hi esperem!

ACTUALITAT
Divendres 16 de maig de 2014
Nou web somescola.cat
Dilluns 03 de febrer de 2014
Univers Internet

Univers Internet és un projecte que té com a objectiu principal oferir una reflexió crítica i creativa sobre el conjunt de tecnologies vinculades a Internet, un fenòmen que està provocant una transformació inèdita en la història humana. La primera activitat presencial del projecte Univers Internet és aquest cicle de quatre sessions de formació (5, 7, 12 i 14 de febrer), que oferirà una visió global d'Internet i de com afecta les nostres vides en tres nivells d'incidència: sobre la persona, sobre la ciutat i sobre el planeta. El blog del lab està ple de posts que amplíen els continguts de les sessions: http://blogs.cccb.org/lab/category/proj/univers-internet/ ACTE pensa que pot ser interessant.Diumenge 02 de febrer de 2014
Llibres de text? els nostres!

Malgrat els llibres de text no son un dels camps més específics de treball a ACTE, en aquest moment i pel rerafons que suposen, volem donar suport a la proposta de fer servir els materials textuals que ja estan als centres i repensar, amb molta calma, continguts  que poder fer un flac  servei als nostres infants. Per veure informació sobre"PLATAFORMA ESTATAL POR LA ESCUELA PÚBLICA" EN CONTRA ELS LLIBRES DE TEXT podeu clicar AQUÍ

Dimarts 21 de gener de 2014
300 anys del 1714

.Enguany, te lloc la Commemoració del Tricentenari 1714-2014 , uns episodis que van sacsejar la nostra societat. Sense fer demagogia però sense deixar-ho en l'oblit, ACTE com moltes  altres entitats catalanes, en vol fer record.

Per poder tenir informació i treballar-ho a l'escola, podeu visitar l'adreça: 

http://www.xtec.cat/web/centres/celebracions/2013/1714

Anirem posant més adreces sobre el tema. 

Videoconferències

 

Projecte Shere Rom a l'escola:
Marc teòric
Jose Luis Lalueza

Jornades Shere Rom 3-6-2008