Divendres 24 d'abril de 2015
16è Àmbit Virtual de l'Escola d'Estiu. 2015

Matrícula: Comença el dia 1 de juny fins al dia 26 juny, es pot omplir el formulari prement aquí

Dates de l'EE 2015: 1 al 15 de juliol

Activitats: Hi trobareu cursos i activitats per a tots els nivells educatius relacionant Ed. i TIC  i d'altres específicament tecnològiques. Per veure la llista i la descripció premeu a CAMPUS VIRTUAL

Anirem informant de tots els esdeveniments. Si voleu tenir un cartell, premeu AQUÍ

PostHeaderIcon ACTE - Associació Catalana per a la Telemàtica Educativa

.

 
ACTE
Dilluns 04 de maig de 2015
Assemblea d'ACTE


La Junta d'ACTE convoca Assemblea anual de socis, per a veure quines són les qüestions que ens interessen i com podriem fer activitats més innovadores i estimulants. Us hi esperem!

Data:Dissabte, dia 9 de maig de 10 a 13h.

Lloc:Centre cívic Urgell c/Urgell 145 BCN

Diumenge 26 d'abril de 2015
Arxius i Museus (28) Archivo Ducal de Medinaceli

Aquest gran Arxiu que neix a Catalunya i que actualment una part es troba a l'Hospital Tavera de Toledo i  l'altra a  la Casa de Pilatos a Sevilla, és cabdal per a molts treballs. Reproduïm la seva organització des del web original.

El Archivo Ducal de Medinaceli es uno de los ejemplos más significativos de continuidad histórica en la conservación del patrimonio documental. Pronto se cumplirán mil años de la instrucción dada por el conde Ponç I de Ampurias para formar un depósito documental en su fortaleza de Quermançó con el fin de preservar y proteger sus documentos. Durante esta historia milenaria o más que milenaria, si se tiene en cuenta que sus fondos arrancan en la Cataluña carolingia, el archivo se ha ido formando por la sucesiva agregación de Casas y Estados, proceso que puede seguirse en la sección titulada Agregación.  En la actualidad, el Archivo Ducal de Medinaceli, consultable en Toledo, está formado por más de cinco mil unidades de instalación (legajos, cajas, carpetas, etc.) y está estructurado en 85 secciones que en gran medida son reflejo de las instituciones productoras de la documentación.

L'adreça web és:  http://www.fundacionmedinaceli.org/archivo/

Dijous 23 d'abril de 2015
Junta oberta d'ACTE . Abril

El dimecres va tenir lloc la Junta Oberta d'ACTE, assistiren membres  de la Junta i socis de l'entitat en forma presencial i virtual. A la reunió es tractaren temes de l'Associació i de la preparació de l'Escola d'Estiu 2015. 

ACTUALITAT
Dilluns 20 d'abril de 2015
Sant Jordi

Les companyes de Bibliomèdia volen desitjar-vos una molt reeixida diada de Sant Jordi i compartir amb tots vosaltres aquest petit article que han fet per aquesta jornada tan especial.

http://grupbibliomedia.blogspot.com.es/2015/04/diada-de-sant-jordi-2015.html

Dimarts 07 d'abril de 2015
Noves formes d'organització a l'aula

Els Jesuïtes de Catalunya implanten de forma experimental en alguns dels seus centres, formes organitzatives que eliminen assignatures, horaris...  convertint les aules en espais de treball, amb diferents professors que atenen alhora als nois i noies mentre en grup treballen  matèries diferents i/o duen a terme activitats diverses. Algunes escoles des dels primers anys de democràcia, han fet experiències d'aquest tipus de treball i els resultats són profitosos. Posem l'article que ho descriu perquè pensem que pot ser interessant pels mestres.

http://nr.news-republic.com/Web/ArticleWeb.aspx?regionid=7&articleid=37142947#.VSALNtfnfFk.email

Dimecres 25 de març de 2015
Acompanyem...
Acompanyem els familiars i amics dels passatgers del vol Barcelona - Dusseldorf, els  familiars i amics dels joves que s'acomiadaven al matí per  tornar a casa seva, després d'un intercanvi amb  joves catalans, els familiars i amics dels treballadors que per feina anaven a empreses alemanyes, els familiars i amics dels homes i dones que... a tots i a cadascun d'ells, el nostre record.
Divendres 20 de març de 2015
Més i millor temps per aprendre?

Dimarts, 24 de març a la sala d'actes del Palau Robert de BCN, tindrà lloc un debat  que intenta donar respostes a : És l'escola a temps complet una experiència d'innovació propera a les necessitats educatives i socials d'avui? Quins haurien de ser els seus pilars? Com podem utilitzar el temps en benefici dels estudiants? Es pot dissenyar un tipus de jornada escolar que s'adapti millor a les necessitats particulars dels infants i adolescents? Com integrem temps lectiu i no lectiu? Quin hauria de ser el paper del món local? Pots assistir-hi presencialment  o veure-ho  en Streaming Més informació  prémer  AQUÍ

Videoconferències

 

Projecte Shere Rom a l'escola:
Marc teòric
Jose Luis Lalueza

Jornades Shere Rom 3-6-2008