Dissabte 28 de febrer de 2015
Presentació  materials


ACTE
 presenta el CD "Educació Viàriafruit del treball conjunt de mestres, guàrdia urbana i tècnics en educació viària que treballen directament  a les escoles i als instituts de secundària, Ells ens parlaran de les seves experiències a l'aula, de com adaptar i ampliar els materials del CD... Inscripcions:  http://xurl.es/acte-edviaria

DATA.- Dimecres 10 de març a les 7 de la tarda

LLOC- Centre Cívic Urgell c/ Comte Urgell 145, BCN

Per tenir el cartell informatiu, premeu AQUÍ


PostHeaderIcon ACTE - Associació Catalana per a la Telemàtica Educativa

.

 
ACTE
Dissabte 28 de febrer de 2015
Arxius i Museus (21) Arxiu Capitular de la Catedral de Barcelona

L'Arxiu Capitular de la Catedral de Barcelona té fons documentals que abasten des del s.V al s.XX . Avui només ens referim als Llibres d'Esposalles (1451 - 1905) de l'antic Bisbat de Barcelona  i específicament al projecte de digitalització i consulta que s'està duent a terme.  Horari presencial per a consulta de l'Arxiu: dilluns a divendres de 10 a 13.30 hores.Per veure el web premeu AQUÍ

Dilluns 23 de febrer de 2015
Junta Oberta d'ACTE
Dimecres, dia 25 de febrer a les 6 de la tarda, a la seu de l'entitat, Avda. Drassanes 3  BCN, tindrà lloc la Junta oberta d'ACTE.  Si voleu la podeu seguir des d'internet en directe a l'adreça:

https://plus.google.com/hangouts/_/gwyalnuewaswlq6wqlgccvgknma

Us hi esperem!
Diumenge 22 de febrer de 2015
Arxius i Museus (20) Museu de Ciències Naturals de Barcelona

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona conté colecciones de zoologia, geologia y botànica que ha conservat al llarg dels seus 132 anys d'història.

El Museu Blau és la nova seu pública del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Es troba a la zona del Fòrum, prop del mar i del ríu Besós.

Aquest museu ofereix als professionals una sèrie de recursos basats principalment en la formació, com ara trobades, seminaris, jornades, etc. Amb la col·laboració dels científics del Museu és possible aprofundir en diverses matèries per tal d’obtenir una formació especialitzada com a coneixedor del món natural en el sentit més ampli.

Adreça web:http://museuciencies.cat/


ACTUALITAT
Dijous 26 de febrer de 2015
Cinema. Una eina per al treball de competències
El blog d'Educaixa té un article on fa una reflexió sobre el cinema. Un text  molt interessant en els seus continguts i per a tots els nivells. Doneu-hi una ullada!

http://blog.educaixa.com/ca/-/el-cine-permite-hacer-un-trabajo-transversal-de-contenidos-y-competencias?nw


Diumenge 22 de febrer de 2015
Els sons del català

És un espai web que neix amb l'objectiu de millorar el català fonètic,  pensat per a l'Educació Secundària i vol servir d'ajut al català com a llengua extrangera. Aquest espai web és ampli i contempla totes les varietats dialectals. Per a més informació:  http://www.ub.edu/sonscatala/ca

Dimarts 09 de desembre de 2014
Milers de puzzles
Ara que venen les vacances de Nadal és un bon moment per crear trencaclosques entre tots, amb les imatges que ens agradin Jigsaw planet és fàcil, ràpid i es pot fer amb qualsevol imatge decidint la quantitat de parts i la forma. Un entreteniment per als dies de vacances amb els pares, germans i amics.
Divendres 14 de novembre de 2014
Geolocalització: Avantatges i inconvenients

ACTE està interessada en el tema de la geolocalització i ens els seus usos a nivell d'escola, especialment en els projectes de coneixement del medi i en les àrees de Ciències Socials i Tecnologia. També és sensible a la possible pèrdua d'intimitat que el fet pot aportar i a les seves consequències. Per això, en la línia de generar debat, ens fem ressò de l'article Geolocalización: ventajas y peligros

Videoconferències

 

Projecte Shere Rom a l'escola:
Marc teòric
Jose Luis Lalueza

Jornades Shere Rom 3-6-2008